• BGN
Телефон за контакти: +359 899 840 122
Вземете безплатен ваучер за 10лв. отстъпка при пазаруване! Грабни ваучера
  • Madame De Maintenon

Madame De Maintenon

Гласове: 17 Рейтинг: 3.4

  • 225.00лв.

  • Разфасовка: 100 мл

  • Код на продукта: PF006
  • Наличност: Изчерпан

Ароматът е посветен на Франсоаз Д’Обиние, която по-късно получава титлата Маркиза дьо Ментнон. Тя е родена в затвора Ниор, където кардинал Ришельо е затворил нейните родители и прекарва ранните си години на остров Мартиника. Връща се във Франция на практика без пукната пара. На шестнадесетгодишна възраст Франсоаз се жени за поет Пол Скарон, който е по-възрастен от нея със цели двадесет и пет години. Ставайки стопанка на салона на съпруга си, Франсоаз среща най-забележителните литературни фигури на своето време, което значително помага за образоването й.

След смъртта на съпруга си, мадам Скарон с посредничеството на Мадам де Монтеспан става гувернантка на извънбрачните деца на краля и Атенаис дьо Монтеспан. Постепенно кралят и Франсоаз стават близки приятели, а по-късно, Луи се влюбва в тази строга и интелигентна жена. Те тайно се женят, когато Франсоаз е на 48 години и живеят заедно до смъртта на Луи.

Страст и чувственост ще намерите в този сложен аромат, облян в елегантност и богата традиция. Този парфюм, вдъхновен от ярката и образована личност на мадам дьо Ментнон, която е знаела как да обича и да спечели сърцето на краля, Ви дава възможност да се потопите в света на неописуем лукс. Той е богат, наситен, екстравагантен и мистериозен аромат, който се опитва да предаде характера на Франсоаз дьо Ментнон и има леко горчиво ухание на жасмин, горчиво-пикантен шафран, нежни листа от свежо пачули, кадифени кремообразни нотки на сандалово дърво, мускус и кехлибар. Флаконът на парфюма е с тъмно пурпурен цвят и е украсен със златна запушалка с лицето на Краля-слънце Луи XIV.

Разфасовка
Разфасовка 100 мл