• BGN
Телефон за контакти: +359 899 840 122
Вземете безплатен ваучер за 10лв. отстъпка при пазаруване! Грабни ваучера

За нас

Perfumes du Château de Versailles

Добре дошли на официалната страница на Perfumes du Château de Versailles.

Кой не е мечтал да се запознае с разкоша, лукса и елегантността на епохата на Луи XIV?
Открийте усещанията чрез ароматите и изкуството на уникалните и вечни френски парфюми с класически елегантен дизайн Perfumes du Château de Versailles!

Изпитайте удоволствие с нашите парфюми, които ще отразят Вашата личност по неповторим начин!

versailles grande

Perfumes du Château de Versailles носят гордо френските ценности и достойнства в парфюмерията по целия свят.

Архивите на Версайския дворец, основната резиденция на френските крале от времето на Луи XIV до Луи XVI, запазват серия от рецепти /формули/ за аромати, разработени през 17-ти и 18-ти век от парфюмеристите за кралете на Франция.
Компанията Conservatoire Français des Fragrances et Cosmétiques (CFFC) е единственият производител на парфюми, получил правото да използва тези формули по лиценз, както и да комбинира старинните естествени аромати със съвременни синтетични молекули, за да се създаде набор от парфюми директно вдъхновени от времето на Краля-Слънце Луи XIV: Perfumes du Château de Versailles.


Носители на една смела концепция за женственост, Perfumes du Château de Versailles са сияйни, бляскави ухания, които са изключително популярни и чиито пищни аромати хвърлят светлина върху кожата, подобно на освежаващ слънчев лъч. Амбицията на тези парфюми е да възкресят ароматите в съответствие със стила на кралския двор през 17-ти и 18-ти век и същевременно да отговарят и на съвременната визия за женственост.

Сладки, благоуханни, но и малко остри понякога, с цветни или плодови нотки на върха, а след това освежаващ жасмин, слива, орхидея и роза в сърцевината и завършващи с амарант, мускус и горски плодове на базата, Perfumes du Château de Versailles ще повишат настроението Ви и ще Ви дадат усещането, че сте най-подходящата жена, достойна за възхищението на другите: една Кралица.

Perfumes du Château de Versailles са парфюми, които ще станат много повече от моден аксесоар за Вас и ще бъдат вярно отражение на Вашата личност.

С грижа за имиджа на марката и с цел максимално да задоволи своите клиенти Conservatoire Français des Fragrances et Cosmétiques (CFFC) непрекъснато търси креативност и съвършенство.

Като исторически дом на френските кралски особи, дворецът Версай е завинаги гравиран в ума ни като въплъщение на френския лукс и накити. Версай е величествен символ на смелите влияния на монархията върху френския политически и социален живот, както и върху модните и културни обичаи във Франция и извън нея.
Едно от най-емблематичните и дългогодишни влияния на Версай е широкото използване на фини аромати и парфюми. Внесени са в кралския двор през 16-ти век от Катерина Медичи, когато тя идва от Италия във Франция, за да се превърне в жената с най-силно влияние по времето на крал Хенри II.
Парфюмите стават модна тенденция, която ще достигне опияняващи нива в цяла Европа. Заради силното влияние на Версай, използването на луксозни парфюми, разнасящи възхитителни ухания от елегантни флакони става просто задължително. Към днешна дата тези вечни аромати продължават да разкриват на своите потребители незабравимото усещане за сила и уникалност.

Възходът на френската парфюмерия

Професията парфюмерист е призната в началото на царуването на Луи XIV, който наследил вкуса на майка си и имал страст към парфюмите. Парфюмът определено е една от перлите на френския финес по времето на "Grand Siècle" (17-ти век или по-точно периода, в който царуват Луи XIII, 1601-1643, и Луи XIV, 1638-1715) и разцвета на Версай, когато развитието му е зашеметяващо. Всъщност, за първи път в началото на 17 век, професията парфюмерист е оценена официално и дефинирана като: "Майстор на ръкавици и парфюмерист". Във времената на разцвета на Версай се маркира и възхода на френската парфюмерия благодарение на пищните церемонии на крал Луи XIV и неговия двор, както и тяхното политическо и културно влияние в цяла Европа.

versailles grande 1